"România păşeşte pragul vremurilor moderne fără un
suflet forestier, care este singura garanţie pentru păstrarea
pădurilor şi buna întocmire a economiei forestiere a unei ţări."

M.Dracea
COLEGIUL SILVIC "BUCOVINA"

CÂMPULUNG MOLDOVENESC

CONCURSUL NAȚIONAL DE SILVICULTURĂ, Câmpulung Moldovenesc - 2010

În perioada 15 - 17 aprilie 2010, Colegiul Silvic "Bucovina" a fost gazda celei de-a X-a ediții a “Concursului național de competențe în silvicultură”, o competiție menită să evidențieze tinerele talente din silvicultură.

Galerie foto

Concursul a reunit echipele a cinci licee cu tradiție în pregătirea elevilor în tainele silviculturii – Colegiul Silvic “Pădurea verde” Timișoara, Colegiul Silvic Năsăud, Colegiul Silvic Gurghiu, Colegiul Silvic “Theodor Pietraru” Brănești și gazda evenimentului, Colegiul Silvic “Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc.


Fiecare unitate de învățământ a fost reprezentată de câte patru elevi, cei 20 de participanți la competiție fiind supuși unor probe practice și teoretice, menite să le testeze cunoștințele și aptitudinile.


Printre probele de care au trebuit să treacă se numără cele de recunoaștere a speciilor de vânat și forestiere, cubarea buștenilor, dar și alergarea pe teren variat. Câștigătorii concursului au fost cei care au obținut cele mai multe puncte la fiecare dintre probe.


Concursul a fost organizat cu sprijinul Regiei Naționale a Pădurilor, care a avut un cuvânt greu de spus în stabilirea câștigătorilor, președintele comisiei de evaluare fiind prof. dr. ing. Ion Machedon, reprezentantul RNP.


În cadrul Concursului Naţional de Competenţe în Silvicultură, elevii ŞETRIUC MIHAI și FERCAL ILIE de la Colegiul Silvic "Bucovina" a obținut locul II. Ei au fost coordonați de Ing. Holuţă Aurel, Ing. Eross Daniela, Mst. Frunză Daniela, Ing. Cuciurean Alina și Ing. Popescu Claudiu.


Importanța pe care o are acest concurs pentru formarea noilor generații de silvicultori a fost subliniată de prezența directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor, ing. Valerian Solovăstru, la festivitatea de premiere.